Covid-19 Döneminde Bankacılık Sektörü Gündem ve İletişim Analizi
Korona virüsünün en büyük bedeli sağlık olmasına rağmen geleneksel ve dijital medyada konunun ekonomik bedeli de en az sağlık konusu kadar kendine yer edinmiştir. Korona Virüs Salgını nedeniyle ekonominin en önemli kurumları olan bankaları etkilemiştir.
Bu raporda global ve ulusalda önemli sektörlerden biri olan bankacılık sektörünü mercek altına alacak, dijital medyanın bu sektör hakkında ne düşündüğünü öğreneceğiz.
Raporumuzda cevabını bulacağınız başlıca sorular şu şekildedir:
Dijital medyada sektör hakkında ne kadar paylaşım yapılmıştır, bu paylaşımların kaynağı ve duygusu nedir?
Bu paylaşımlarda Covid-19 virüsünün yeri nedir? Gündemde kendine ne şekilde yer edinmiştir?
Salgın döneminde hangi marka ön plana çıkmıştır? Bu markaların adı salgın ile ne kadar anılmıştır?
Kullanıcılar ve dijital medyada bankacılık sektörü ile ilgili paylaşım yaparken en çok hangi konulara odaklanmıştır? Bu konuların dağılımı nedir? Belirlenen konuların marka özelinde dağılımı nasıl olmuştur?
Kullanıcıların bankalar hakkında genel görüşü nedir?
Markalar salgın başlangıcından itibaren tüketiciyle ne şekilde iletişim kurmayı tercih etmiştir? Bu iletişimlerin en değerlileri, tüketici gözünde fark yaratan iletişimler hangileridir?
Araştırma yapılan mecralar: Forumlar, Bloglar, Yorumlar, Twitter, Youtube, Haber siteleri mecralarında araştırma yapılmış ve Facebook ve Instagram paylaşımları araştırmaya dahil edilmemiştir.
Araştırma tarihi: Rapor 21 Ocak – 18 Mart 2020 tarihlerini kapsamaktadır.
Analiz Edilen Markalar: ING, TEB, Kuveyt Türk, Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Yapı Kredi, Türkiye İş Bankası, Halkbank, Vakıf Bank, Ziraat Bankası, Garanti BBVA, Bank Of China, BNP Paribas, Reserve Bank Of India, Wells Fargo, Deutsche Bank, HSBC, Bank Of America, World Bank, Bank Of England, JPMorgan
Raporlara ulaşmak için tıklayınız. Türkiye – Global
Bankacılık Sektörü - Türkiye - Gündem Analizi (21 Ocak - 22 Mart 2020)
Bankacılık Sektörü - Global - Gündem Analizi (21 Ocak - 22 Mart 2020)